Zvanična prezentacija projekta BHtour

Zvanična prezentacija projekta Bhtour pod nazivom „Drugačiji pogled na Bosnu i Hercegovinu“  upriličena je u utorak, 2.jula u hotelu Hollywood na Ilidži. Tom prilikom predstavljene su aktivnosti, planovi i dosadašnja ostvarenja projekta Bhtour.


Kroz multimedijalnu prezentaciju prisutni su upoznati sa sadržajem turističkog portala Bhtour.ba koji predstavlja jedan o najupečatljivijih segmenata dosadašnjeg djelovanja projekta.

Gosti prezentacije imali su priliku vidjeti promociju turističke ponude u Bosni i Hercegovini kroz 10 destinacija na sajtu, kao i prezentaciju aktivnosti i sadržaja kojima će turisti koji posjete našu državu moći upotpuniti svoj boravak. Predstavljeni su ključni sadržaji sajta: kalendar dešavanja, interaktivna mapa i blog. Prije nekoliko dana portal Bhtour.ba preveden je i na engleski jezik.

„Iako postoji tek nešto više od mjesec dana, broj posjeta na sajtu Bhtour.ba, prema podacima Google Analytics-a iznosi preko 700 hiljada (za period 01.juni-30.juni). Zabilježene su posjete iz 52 zemlje svijeta, među kojima je ostvareno najviše posjeta iz Hravtske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke, Crne Gore, Švedske i Amerike, a najposjećeniji sadržaj na sajtu bio je 'kalendar dešavanja'. Ovo je siguran znak da je Bhtour.ba na dobrom putu i da postoji potreba za ovakvim vidom turističkih portala “ – istaknuto je na prezentaciji.  

Osim prezentacije turističkih potencijala u zemlji i regionu, od sada će biti moguća prezentacija turizma BiH i na svjetskom nivou, obzirom na ostavrenu saradnju agencije Visia d.o.o. sa Nacionalnom Geografijom. U okviru te saradnje, prije nekoliko dana počela je prezentacija turističke ponude BiH na portalu Geo – turistički vodič za Zapadni Balkan(Western Balkans GEOTourism MapGuide ).

Naredni planovi projekta Bhtour odnose se na organizaciju sajma turizma u BiH i izdavanje turističkog godišnjaka.

Prezentaciji su prisustvovali prijatelji projekta Bhtour, turistički radnici, načelnici opština/općina u Bosni i Hercegovini, predstavnici turističkih zajednica i organizacija u Bosni i Hercegovini, predstavnici turističkih agencija, hotelijeri, ugostitelji. 

 

 

03. Jul 2013. 11:50

Komentari